Vermeer houdt voor Feyenoord al 554 minuten doel schoon

● Excelsior won drie van de zeventien thuisduels met Feyenoord (V14), waaronder twee van de laatste drie ontmoetingen.

● Slechts één van de 34 Eredivisieduels tussen Excelsior en Feyenoord eindigde in een remise (1-1 in De Kuip in 1972).

● Excelsior kon in de laatste drie competitiewedstrijden tegen Feyenoord niet scoren (thuis en uit).

●Excelsior pakt dit seizoen twaalf van de in totaal zestien punten in eigen huis (75 procent).

● Excelsior maakte dit seizoen in acht duels de openingstreffer, maar kon slechts één van deze wedstrijden winnen (G7).

● De Kralingers boekten in deze voetbaljaargang zelfs meer zeges na een 1-0 achterstand (twee) dan na een 1-0 voorsprong (één).

● Opvallend: Excelsior scoorde dit seizoen negentien keer; net zoveel als Feyenoord (de ploeg uit Rotterdam-Zuid speelde wel één duel minder)

● Feyenoord verloor vijf van de laatste zes uitwedstrijden tegen Rotterdamse Eredivisieploegen.

● Feyenoord heeft sinds 2008 geen Eredivisieduel in december meer verloren (W14, G3).

● In slechts twee seizoenen had Feyenoord minder tegengoals na dertien wedstrijden dan de huidige zeven: in 1969/70 en 1971/72 kregen de Rotterdammers onder oud-coach Ernst Happel vijf tegendoelpunten.

● Opvallend: Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer houdt nu al 554 minuten zijn doel schoon (zes duels, inclusief Europa League).

● Feyenoord kreeg in 29 competitiewedstrijden dit kalenderjaar minder doelpunten tegen (23) dan Excelsior in veertien competitiewedstrijden (27).

● Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards (drie goals) scoorde al vijf duels op rij niet in de Eredivisie (402 minuten).

● De Rotterdammers kunnen de eerste ploeg ooit worden in de Eredivisie die de nul houdt in de eerste zes uitwedstrijden van een seizoen (nu vijf, samen met FC Twente in 1971/72 en Ajax in 1995/96).

● Feyenoord is twaalf uitduels op rij ongeslagen (W7, G5) en verloor dit kalenderjaar alleen op bezoek bij ADO (25 januari 3-2).

Bron: Opta Sports