Vermeer geniet van onpasseerbare status in Oranje

Kenneth Vermeer is ook na vijf interlands nog altijd zonder tegentreffer. De Feyenoord-goalie zag zijn fraaie reeks dinsdagavond in het oefenduel met Spanje (2-0) verlengd worden tot 405 minuten zonder tegendoelpunt.

'Dat is heel mooi; een opvallende statistiek', zo vertelde Vermeer na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd in De Arena tegen Voetbal International. 'Zeker na rust was het af en toe kunst- en vliegwerk, maar gelukkig bleef het 2-0.'

De afgelopen zomer van Ajax naar Feyenoord overgestapte doelman ondervond vanavond nog maar eens de gevolgen van het feit dat hij weer wekelijks keept. 'Dat ritme zorgt ervoor dat je scherpt bent.'

Of Vermeer heeft getoond een betere optie te zijn dan Cillessen, liet hij zelf in het midden. 'Ik weet niet hoe de bondscoach er nu over denkt. Dat was ook niet mijn insteek. Ik wilde gewoon een goede wedstrijd keepen. Natuurlijk is het mijn doel eerste keeper van Oranje te worden, dat wil iedereen. Maar voor nu ben ik vooral blij met dit fraaie resultaat. Dit was een mooie avond. Het doet altijd wat met een elftal als je, zeker tegen een land als Spanje, zo'n goed resultaat boekt. Hier kunnen we vertrouwen uit halen.'