Vermeer: 'Enig pluspuntje, we hebben niet verloren'

Reacties

Net als in de thuiswedstrijd had Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer maar weinig te doen in De Klassieker tegen zijn oude werkgever Ajax. De 29-jarige sluitpost hield verder geen nare nasmaak over aan zijn terugkeer in De Arena.

Vermeer: 'Enig pluspuntje, we hebben niet verloren'

Vermeer concludeerde net als meer betrokkenen dat Feyenoord met het 0-0 gelijkspel te weinig kreeg. 'Zeker, we domineerden de hele wedstrijd. Ajax heeft misschien een of twee kansjes gehad, dat was het wel. Dat is eigenlijk vervelend, want wij hebben weer grote kansen gehad, net als in de thuiswedstrijd (0-1, red.). Je beloont jezelf niet. Het enige pluspuntje is dat we deze wedstrijd niet hebben verloren', aldus Vermeer.

Bij een overwinning had Feyenoord de achterstand op nummer twee Ajax kunnen verkleinen tot vijf punten, maar in plaats daarvan liep koploper PSV twee punten uit. De achterstand op de Eindhovenaren groeide daardoor uit tot veertien punten, waardoor de titel nu toch wel echt uit het zicht is. Vermeer vindt dat 'Feyenoord gewoon door moet gaan'. 'We moeten de eerstvolgende wedstrijd weer zien te winnen.'

Fluitconcert
De verwachting was dat de aanwezige Ajax-fans Vermeer zijn vertrek naar de aartsrivaal niet in dank zouden afnemen, maar de keeper had geen enkele last van de druk die zijn terugkeer in Amsterdam met zich meebracht. De ex-Ajacied werkte de warming-up af met een glimlach op zijn gezicht en tijdens de wedstrijd gingen de spreekkoren en fluitconcerten aan hem voorbij.

'Ik vond het op zich wel meevallen, ik had er niet zo veel last van', reageerde Vermeer bij FOX Sports. 'Ik weet echt niet wat ze hebben geroepen, laat ze lekker zeggen wat ze willen zeggen. Als je zo'n overstap maakt, weet je dat het kan gebeuren.' Vermeer voelde zich ook niet geroepen uitgebreid bij te praten met zijn oude ploeggenoten. 'Ik zit nu bij een leuke club met een goeie groep. Hier geniet weer ik van het spelletje',

Overigens kreeg Vermeer na afloop in de catacomben nog een aandenken overhandigd van Ajax-coach Frank de Boer. De uit Amsterdam vertrokken Toby Alderweireld (Southampton) en Daley Blind (Manchester United) kregen een publiekelijk afscheid in de rust van De Klassieker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.