Vermakelijke slotfase levert gretig Heracles punt op

SC Heerenveen heeft zaterdag met een punt te weinig gekregen. Tegen Heracles Almelo was de ploeg van Ron Jans de betere ploeg, maar het lukte de Friezen niet om een overwinning eruit te slepen.

Vermakelijke slotfase levert gretig Heracles punt op

De eerste helft had weinig hoogtepunten. Het saaie voetbal kende slechts een vermeldenswaardig moment: het doelpunt van Heerenveen. Oussama Assaidi was trefzeker voor de Friezen. Dat Heerenveen de overwinning niet over de streep trok, was opmerkelijk.

Het ontbrak de ploeg simpelweg aan scherpte. Met name Bas Dost en Luciano Narsingh kregen mogelijkheden om het duel te beslissen. Door het missen van een groot aantal kansen bleef Heracles in de race.

In de slotfase gebeurde het onvermijdelijke. Samuel Armenteros plaatste de bal in eerste instantie nog op de paal, in de rebound was hij wél trefzeker: 1-1. Vanaf dat moment keerde het spel volledig. De Friezen mochten hun jarige doelman Brian Vandenbussche en de paal dankbaar zijn dat het niet met een nederlaag van het veld stapte.

De ploegen schieten allebei weinig op met een punt. Heerenveen handhaaft zich in het linkerrijtje, terwijl Heracles op de twaalfde positie bivakkeert. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's