Vermaelen en Afellay in Amsterdam aan de aftrap

Ajacied Thomas Vermaelen en PSV'er Ibrahim Afellay hebben de twijfels over hun fitheid kunnen wegnemen. Dennis Rommedahl is een van de verrassendste namen.

Vermaelen en Afellay in Amsterdam aan de aftrap

Afellay was na zijn optreden tegen AZ in de strijd om de kNVB-beker aangeslagen. Twee dagen liet de PSV'er het trainingsveld links liggen, maar de wedstrijd tegen Ajax bleek haalbare kaart voor de begaafde aanvallende middenvelder.

PSV-trainer Huub Stevens doet ook een beroep op de herstelde Otman Bakkal. Voor de weer fitte Franse verdediger Jérémie Bréchet is een plaats op de Eindhovense bank weggelegd. Centraal achterin staat Francisco Rodríguez naast Carlos Salcido.

Ajax-trainer Marco van Basten, die op het middenveld Eyong Enoh de voorkeur geeft boven Gabri, leefde in onzekerheid over Thomas Vermaelen. De Belgische verdediger kampte met enkelklachten na de bekerwedstrijd tegen Volendam maar heeft die achter zich gelaten.

Van Basten had met het opstellen van Dennis Rommedahl een verrassing in petto. De Deen bespeelt de rechterkant, zoals Urby Emanuelson dat aan de linkerflank doet. In de spits staat Luis Suárez, die in zijn rug gesteund moet worden door Kennedy Bakircioglu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen