Verloren zoon Hleb uitgekeken op VfB Stuttgart

Toen VfB Stuttgart afgelopen zomer Aleksandr Hleb huurde van Barcelona leek het alsof een verloren zoon terugkeerde bij de Duitse club. De rentree van de Wit-Rus bevalt beide partijen tot dusverre echter maar matig.

Verloren zoon Hleb uitgekeken op VfB Stuttgart

Hleb is dit seizoen weliswaar basisspeler in Stuttgart, maar de nieuwe trainer Christian Gross haalde de aanvallende middenvelder de afgelopen weken steevast vroegtijdig naar de kant. Uitgerekend tijdens het Champions League-duel met zijn eigenlijke werkgever Barcelona (1-1) mocht hij weer eens negentig minuten op het veld blijven staan.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Barcelona liet Hleb blijken het niet erg naar zijn zin te hebben in Stuttgart. De Wit-Rus vertelde dat hij zijn terugkeer anders had voorgesteld en dat hij de kans klein acht dat hij na de zomer nog langer bij de club blijft.

'In de korte tijd dat ik hier trainer ben, heeft Aleksandr gewoon niet veel laten zien', reageert Gross. 'Hij heeft een keer gescoord en een doelpunt voorbereid, dat is relatief weinig. Zdravko Kuzmanovic heeft bijvoorbeeld veel meer waarde voor het team gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen