Verloren zoon Gouriye blikvanger tijdens oefenduel Twente

FC Twente heeft zijn eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen weinig problemen gekend met EMOS (0-6), met een opvallende rol voor verloren zoon Ninos Gouriye.

Gouriye keerde een paar maanden geleden gedesillusioneerd terug van een avontuur bij het Roemeense Astra Giurgiu, om zijn conditie op peil te houden bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en ook debuteerde in het betaald voetbal. Bij de 'doorstart' van het nieuwe FC Twente tegen Vierdeklasser EMOS reserveerde trainer René Hake in de tweede helft zelfs speeltijd voor Gouriye.

Die kans liet de aanvaller zich niet ontnemen, door binnen tien minuten na zijn entree twee keer te scoren. Joachim Andersen had de ruststand (0-1) op het bord gezet en de onlangs van Fortuna Sittard overgenomen Bob Vankan tekende na de dubbelslag van Gouriye voor 0-4. Benaissa Benamar en Ruben de Jager zorgden voor de eindstand.

Opvallende gezichten binnen de lijnen waren verder die van keeper Sonny Stevens, die vorig seizoen met knieproblemen aan de kant stond, en de teruggekeerde huurling Kyle Ebecilio. Hakim Ziyech kwam niet in actie.