Verliezend RKC Waalwijk houdt zicht op Europees ticket

Europees voetbal is nog steeds een mogelijke beloning voor het sterke seizoen van RKC Waalwijk. Het 3-2 verlies bij NAC Breda veranderde daar zondag niets aan.

RKC Waalwijk dankte de plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal aan de resultaten op de andere velden. Concurrent Roda JC Kerkrade verloor van FC Utrecht, terwijl door de zege van Feyenoord op SC Heerenveen ook de negende plaats een ticket voor het toetje opleverde.

Op eigen kracht haalde RKC Waalwijk het namelijk niet. De ploeg van trainer Ruud Brood ging met 3-2 ten onder bij NAC Breda, dat na de openingstreffer van Rick ten Voorde in de zevende minuut de wedstrijd naar zijn hand zette.

Alex Schalk (strafschop) vóór en Ömer Bayram (fraaie stift) en Robbert Schilder (stift) ná rust zetten de thuisploeg op een 3-1 voorsprong, die genoeg was voor de tiende overwinning van het seizoen. RKC Waalwijk kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Aaron Meijers.

RKC Waalwijk strijdt met FC Twente, AZ en NEC om een plaats in de voorronde in de Europa League. De play-offs beginnen donderdag. Foto: VI Images