Verlies voor Rijkaard, Panathinaikos klaart klus

In Groep F van de Europa League heeft na Galatasaray ook Panathinaikos zich geplaatst voor de volgende ronde. De Griekse club won met ruime cijfers van concurrent Dinamo Boekarest.

Verlies voor Rijkaard, Panathinaikos klaart klus

Sturm Graz-Galatasaray 1-0Frank Rijkaard stuurde in Oostenrijk niet zijn sterkst mogelijke formatie binnen de lijnen. Galatasaray had zich in de eerste vijf groepsduels al verzekerd van de groepswinst. Ook voor Sturm Graz stond er niets meer op het spel, de Oostenrijkse club was al uitgeschakeld. De 1-0 zege was pas de eerste overwinning van Sturm Graz in de groepsfase van de Europa League. Daniel Beichler was de maker van het doelpunt.

Panathinaikos-Dinamo Boekarest 3-0Panathinaikos stuurde vorige week trainer Henk ten Cate de laan uit en plaatste zich met diens opvolger Nikolaos Nioplias vrij eenvoudig voor de volgende ronde van de Europa League. In de 55ste minuut profiteerde Ante Rukavina van een blunder van de doelman van Dinamo Boekarest en hij zorgde met een intikker voor 1-0. Djibril Cissé (foto) gaf de zege extra cachet door met twee goals voor een 3-0 eindstand te zorgen.

Galatasaray eindigde ondanks de nederlaag als eerste met dertien punten. Panathinaikos legde met twaalf punten beslag op de tweede plaats. Dinamo Boekarest (zes punten) en Sturm Graz (vier punten) zijn uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's