Verlies vermoeid Chelsea tegen brutaal Aston Villa

Chelsea speelde tegen Aston Villa op het eigen Stamford Bridge een zorgwekkend zwakke wedstrijd. De bezoekers gingen dan ook met een terechte 3-1 zege terug naar Birmingham.

Een vermoeid ogend Chelsea had grote moeite het brutale Aston Villa zijn wil op te leggen. De Londenaren speelden daarnaast in een te laag tempo om het de ploeg uit Birmingham echt lastig te maken. Na 23 minuten werd echter toch het gaatje gevonden. Didier Drogba, die in het basisteam de voorkeur kreeg boven Fernando Torres, werd in het strafschopgebied neergelegd door Richard Dunne met een strafschop tot gevolg.

De Ivoriaan ontfermde zich zelf over het buitenkansje. Tot zijn geluk verdween zijn zwakke inzet onder het lichaam van Aston Villa-goalie Brad Guzan. Het was de 150ste competitietreffer van Drogba voor Chelsea. Iets voor het half uur kreeg het prima spelende Aston Villa toch loon naar werken. Stephen Ireland passeerde uit de rebound Petr Cech.

Na de hervatting was Aston Villa lang de betere ploeg en kreeg kansen. De grootste was voor Gabriel Agbonlahor. De inzet van de spits, vrij voor Cech, was echter te zwak zodat de Tsjechische goalie redding kon brengen. André Villas-Boas besloot in te grijpen en bracht Torres binnen de lijnen. De Spaanse spits onderscheidde zich direct met een prachtige pegel op doel, die tekenend voor de pech van de aanvaller, op de lat uiteen spatte.

Chelsea bleef echter aanmodderen en probeerde het voornamelijk van afstand. José Bosingwa had de beste poging maar zag zijn schot gekeerd worden door Guzan. Zeven minuten voor tijd gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Met een simpele pass werd Stiliyan Petrov eenvoudig vrijgespeeld in het strafschopgebied van de Londenaren. De Bulgaar trof doel met een bekeken schot

Drie minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Invaller Frank Lampard lanceerde ongewild met een beroerde breedtepass Ireland die alleen voor Cech het overzicht hield en breed legde op de meegelopen Darren Bent. Hij kon eenvoudig de 3-1 binnen tikken. In de slotfase veranderde niets meer aan de score. Met name omdat ook in de laatste minuten Chelsea weigerde zijn tanden te laten zien. Foto: VI Images