Verlies tegen Spurs brengt Swansea in gevarenzone

Swansea City moet zich zorgen maken om degradatie. De club uit Wales verloor in eigen huis van Tottenham Hotspur, waar Christian Eriksen een assist gaf: 3-1.

Swansea, waarbij Dwight Tiendalli op de bank zat, aasde tegen Tottenham op een goed resultaat, zodat het uit de degradatiezone zou blijven. Wilfried Bony leek daarbij zijn elftal op de goede weg te helpen, maar zijn afstandsschot belandde in de 25ste minuut op de lat. Tien minuten later sloegen The Spurs wel toe, toen Emmanuel Adebayor (bejubeld op foto boven door Nacer Chadli) een strakke voorzet van Eriksen binnen kopte.

Vlak na rust werkte Swansea-verdediger Chico Flores de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman, na een voorzet van Kyle Walker, waardoor de thuisploeg in een lastig parket kwam. Swansea, waarbij Michel Vorm en Jonathan de Guzman ontbraken vanwege blessures, moest twintig minuten voor tijd definitief de handdoek in de ring gooien, toen Adebayor de 3-0 binnen schoot. In de slotfase redde Bony de eer voor de thuisploeg, door de 3-1 te maken.

Na de nederlaag staat Swansea vijftiende in de Premier League, met 21 punten uit 22 wedstrijden. Het gat naar de plaatsen die aan het eind van het seizoen degradatie betekenen, bedraagt slechts drie punten. Tottenham klimt door de zege naar de vijfde plaats, waarmee de vierde positie die recht geeft op het spelen van de lucratieve Champions League in zicht blijft.