Verlies Milan en Napoli, Inter voorkomt stunt De Roon

Na de tegenvaller voor kampioen Juventus zijn ook AC Milan en Napoli met een teleurstelling begonnen aan het seizoen in de Serie A. Internazionale ontsnapte tegen het Atalanta van Marten de Roon.

Fiorentina – AC Milan 2-0
De nieuwe start van AC Milan na een dramatisch seizoen is uitgelopen op een bittere teleurstelling. Ondanks de inbreng van de nieuwkomers Carlos Bacca, Luiz Adriano, Andrea Bertolacci en Alessio Romagnoli verloren de Rossoneri met 2-0 bij Fiorentina. De ploeg van de nieuwe trainer Sinisa Mihajlovic voelde zich tekortgedaan door de arbitrale leiding.

Na ruim een half uur probeerde aanvoerder Nigel de Jong tevergeefs scheidsrechter Paolo Valeri op andere gedachten te brengen. Die bleef onvermurwbaar en stuurde Rodrigo Ely van het veld met diens tweede gele kaart na een overtreding op Nikola Kalinic. Tot overmaat van ramp scoorde Marcos Alonso schitterend uit de bijbehorende vrije trap.

Milan moest met tien man in de 56ste minuut definitief het hoofd buigen. Josip Ilicic verdubbelde de voorsprong van Fiorentina uit een strafschop, die gemakkelijk was toegekend na een op het oog correcte sliding van Romagnoli.

Internazionale – Atalanta Bergamo 1-0
De hoop van Atalanta Bergamo te stunten bij Internazionale werd in de 71ste minuut verkleind, toen Carlos Carmona met zijn tweede gele kaart de kleedkamers moest opzoeken. Zonder de Chileense middenvelder hielden de bezoekers lang stand in Stadio Giuseppe Meazza. Pas in blessuretijd buitte Inter de numerieke meerderheid uit. Stevan Jovetic zorgde voor de bevrijdende treffer voor de Nerazzuri en verpestte daardoor het debuut van Marten de Roon (foto) in de Serie A.

Sassuolo – Napoli 2-1
Maurizio Sarri had zich ongetwijfeld een andere competitiestart voorgesteld als nieuwe coach van Napoli. Ondanks een vroege voorsprong – Marek Hamsik scoorde al na drie minuten – verloor de ploeg op bezoek bij Sassuolo. Antonio Floro Flores poetste namens de thuisploeg nog voor rust de achterstand weg. Zes minuten voor tijd pakte Sassuolo de drie punten dankzij een rake duikkopbal van Nicola Sansone.