Verlies Liverpool bij QPR, Van Persie troeft Heitinga af

Arsenal is geklommen naar de derde plaats door Everton met 1-0 te kloppen op Goodison Park. De ploeg was de betere maar verzuimde de snelle voorsprong uit te breiden. Liverpool zat lang op rozen maar verkeek zich op de veerkracht van Queens Park Rangers. De Londenaren kwamen knap terug en grepen de volle winst.

Everton - Arsenal 0-1John Heitinga kreeg de pittige taak om collega-international Robin van Persie van het scoren te houden. Hij kon niet voorkomen dat na acht minuten de bezoekers al op voorsprong kwamen. Van Persie nam een hoekschop die het hoofd van Thomas Vermaelen vond. De Belgische verdediger troefde overtuigend Marouane Fellaini af en kopte de openingstreffer binnen.

The Gunners bleven vervolgens volop op zoek naar uitbreiding van de score en dat gebeurde met name onder impuls van Tomas Risicky. De Tsjech kende lang een matige periode bij Arsenal maar toonde ook tegen Everton in uitstekende vorm te verkeren. Royston Drenthe liet zich in het eerste bedrijf in een van de spaarzame aanvallen van The Toffees gelden en schoot binnen. Volgens de arbitrage in buitenspelpositie. Televisiebeelden lieten echter zien dat dit niet het geval was.

Na rust gooide de thuisploeg de schroom iets verder van zich af en zocht wat fanatieker de aanval. De eerste grote kans was echter voor Van Persie die met een volley de paal raakte. Het initiatief was echter overgegaan in de handen van Everton dat forse druk uitoefende maar er niet in slaagde om grote kansen, laat staan doelpunten, af te dwingen.

Arsenal verdrong door de winst stadsgenoot Tottenham Hotspur van de derde plaats. Everton staat na het verlies tiende.

Queens Park Rangers - Liverpool 3-2Liverpool leek zich nergens zorgen over te hoeven maken op Loftus Road. Het was praktisch de hele wedstrijd de betere ploeg en ging met nog een klein kwartier comfortabel met 2-0 aan de leiding. Sebastián Coates en Dirk Kuijt waren de doelpuntenmakers. De Katwijker speelde zijn tweehonderdste Premier Leaguewedstrijd en was alert toen QPR-doelman een rebound moest toestaan na een schot van Stewart Downing.

Vanuit het niets kopte Shaun Derry echter de aansluiting binnen uit een hoekschop. Vier minuten voor tijd stond het plots gelijk. Een prima voorzet van Taye Taiwo werd door Djibril Cissé knap binnen gekopt. In de blessuretijd kaapte QPR zelfs de volle winst weg. Jamie Mackie profiteerde van matig verdedigen van José Enrique en tekende voor de 3-2 overwinning. Foto: VI Images