Verlies Anderlecht in Moskou positief voor Nederland

Na PSV heeft ook Anderlecht de kracht van Dinamo Moskou ondervonden. Voor Nederland was de Belgische uitschakeling in de Europa League goed nieuws.

Anderlecht moest in de Russische hoofdstad buigen voor Dinamo Moskou, dat in de groepsfase van de Europa League twee keer met 1-0 te sterk was geweest voor PSV. De Brusselse formatie kwam nog wel op voorsprong via Aleksandar Mitrovic.

Maar in de tweede helft zette Dinamo Moskou het overwicht om in doelpunten. De ploeg van trainer Stanislav Cherchesov, die na rust voormalig FC Twente-verdediger Douglas inbracht, greep de macht door doelpunten van Alesey Kozlov en Artur Yusupov.

Dinamo, dat bij een 1-1 stand een goedkope strafschop onbenut had gelaten, maakte in blessuretijd een einde aan de Anderlecht-hoop. Kevin Kuranyi velde de Brusselse gasten definitief (3-1).

Voor de verdeling van de Europese startbewijzen is het verlies van Anderlecht goed nieuws voor Nederland. België is een van de concurrenten op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.