Verkoop Veldwijk helpt Excelsior voor deel uit schulden

Reacties

Lars Veldwijk (22) maakt de overstap van Excelsior naar Nottingham Forest. Dit bevestigt coach Marinus Dijkhuizen van de Kralingers tegenover Voetbal International.

Verkoop Veldwijk helpt Excelsior voor deel uit schulden

'De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium', laat Dijkhuizen weten. De spits, vorig seizoen dertig maal trefzeker voor de Rotterdamse club, tekent in Engeland een contract voor vier seizoenen.

Over de hoogte van de transfersom doet Excelsior geen uitspraken, maar Dijkhuizen verwijst de 2,5 miljoen euro die in de Engelse media genoemd wordt naar het rijk der fabelen. 'Was dat bedrag maar waar. Het is veel minder', aldus de trainer van promovendus Excelsior.

'En het is ook niet zo dat het vertrek van Lars ons enorme mogelijkheden biedt. Het grootste gedeelte van de transfersom gaat naar de forse schuld die Excelsior heeft, een klein gedeelte naar het spelersfonds en nog een deel naar Feyenoord. We kunnen het salaris dat vrijkomt gaan besteden voor een vervanger. Plus nog een beetje extra.'

Dijkhuizen zegt dat Excelsior dichtbij het aantrekken is van twee spelers. Deze week verwacht hij witte rook. Veldwijk speelde in Nederland eerder voor FC Volendam, FC Utrecht, FC Dordrecht. Bij Nottingham Forest, uitkomend op het tweede niveau, treedt hij in de voetsporen van onder andere Pierre van Hooijdonk, John Metgod en Bryan Roy. 

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.