Verkiezing Trump geeft duel VS – Mexico extra lading

Reacties

De verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president heeft een extra dimensie gegeven aan het kwalificatieduel Verenigde Staten – Mexico. Het is meer dan alleen de strijd om een WK-ticket.

Verkiezing Trump geeft duel VS – Mexico extra lading

'Ik denk dat er gezien de gebeurtenissen van afgelopen maanden zeker een extra laag is toegevoegd aan deze wedstrijd', zei Michael Bradley aan de vooravond van de wedstrijd van vrijdag. De aanvoerder van Team USA doelde daarmee op de verkiezingen van de Amerikaanse president. Trump liet zich in zijn campagne onder andere laatdunkend uit over Mexicanen. Een van zijn ideeën is om een muur te bouwen tussen de twee landen.

Mexico heeft altijd een gezonde drang te winnen van het buurland. De twee landen gelden als de grootmachten in het Noord- en Midden-Amerikaanse voetbal. Maar door de keuze voor Trump zal een zege op Amerika extra bejubeld worden in Mexico.

Bradley pleit voor een respectvolle benadering in Columbus. 'Ik hoop dat onze fans doen wat ze altijd doen, en dat is onze ploeg steunen. Ik hoop dat ze ieder individu in het stadion het respect geven dat ze verdienen, of ze Mexicaans, Amerikaans, man, vrouw of kind zijn. Ik hoop dat het een speciale avond wordt op alle fronten. USA – Mexico, het is de grootste wedstrijd die we spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.