Verhuurstrategie van Chelsea zit Lucas Piazón niet lekker

Reacties

Lucas Piazón heeft een vervelend gevoel overgehouden aan zijn vele verhuurperiodes. De middenvelder van Chelsea heeft het idee dat zijn werkgever hem alleen als een verdienmodel ziet.

Verhuurstrategie van Chelsea zit Lucas Piazón niet lekker
© Pro Shots

De inmiddels 26-jarige Piazón ging als tiener vanuit de jeugdopleiding van São Paulo naar Chelsea en werd gezien als een bijzonder talent, met een grootse toekomst voor zich. De Braziliaanse technicus haalde ook het eerste elftal, maar tot een echte doorbraak kwam het niet. Piazón werd in totaal al zeven keer verhuurd en weet dat hij, ondanks een nog twee jaar doorlopend contract in Londen, niet meer op een volgende kans bij Chelsea hoeft te rekenen.

Piazón speelt momenteel op huurbasis in Portugal, voor Rio Ave. 'Op een gegeven moment is de samenwerking niet langer gunstig voor beide partijen', vertelt hij aan Mais Futebol. 'In het begin voelde ik me erg goed bij Chelsea. Ik kwam bij Onder-23 terecht, haalde het eerste elftal en bij de eerste verhuurperiodes had ik het gevoel dat Chelsea interesse en bepaalde verwachtingen had.'

'Ik had het geloof dat ik op een gegeven moment terug zou keren en mijn kans zou krijgen', vervolgt Piazón zijn verhaal. 'Maar later werd ik gewoon een verdienmodel voor Chelsea. Ze verhuurden me in de hoop dat ze me zouden verkopen en winst konden maken. Dat is meer of min hoe ze er nu over denken.'

Rio Ave is zoals gezegd al de zevende club die Piazón huurt van Chelsea. De Braziliaan kwam eerder op tijdelijke basis uit voor Málaga, Vitesse, Eintracht Frankfurt, Reading, Fulham en Chievo Verona. Hij speelde slechts drie duels in het eerste elftal van Chelsea; zijn laatste optreden voor de Engelse topclub dateert van december 2012. Piazón deed toen als invaller een kwartier mee in de 8-0 zege op Aston Villa en was in deze competitiewedstrijd nog goed voor een assist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.