Verhuur Eghan moet FC Twente meer financiële ruimte geven

Reacties

FC Twente probeert Shadrach Eghan tot 1 juli op huurbasis te stallen in Zweden of Noorwegen. De 21-jarige Ghanees staat nog tot medio volgend jaar bij de Enschedese club onder contract, maar deze week loopt zijn tewerkstellingsvergunning af.

Verhuur Eghan moet FC Twente meer financiële ruimte geven

Als FC Twente een nieuwe vergunning voor hem wil aanvragen moet de club Eghan het wettelijk verplichte salaris voor niet EU-spelers van 396 duizend euro betalen. Dat geld heeft de noodlijdende club op dit moment niet.

Door een herschikking binnen de selectie verwacht FC Twente komende zomer meer financiële ruimte te hebben. De aanvallende middenvelder Eghan werd drie jaar geleden binnengehaald als een groot talent, maar komt sinds de komst van Hakim Ziyech nauwelijks nog aan spelen toe. Dit seizoen kwam hij slechts vier keer in actie.

'Ziyech is de beste speler van Nederland dus dat is geen schande', aldus Eghans zaakwaarnemer Jan Streuer tegen VI. 'Maar Eghan heeft een leeftijd bereikt waarop hij veel wedstrijden moet gaan spelen. We werken aan een oplossing.' In Zweden en Noorwegen sluit de transfermarkt pas op 31 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.