Verhuur Büttner onzeker ondanks bevestiging Man Utd

Alexander Büttner heeft voorlopig nog geen groen licht van Manchester United om aan Besiktas verhuurd te worden, en dat zorgt voor frustratie. Zeker omdat United en de Turkse club gisteren zo goed als rond waren met elkaar.

Verhuur Büttner onzeker ondanks bevestiging Man Utd

Het kamp Büttner heeft op de slotdag van de transfermarkt een verhuurperiode doorgezet. Met het oog op het WK 2014 in Brazilië wil de voormalig back van Vitesse zo veel mogelijk spelen en bij United moet hij genoegen nemen met een rol achter de vaste linksback Patrice Evra.

Maandag kwamen Besiktas en United tot een akkoord, waarbij The Reds ook aan de Turkse club hun (zelfs schriftelijke) bevestiging gaven.

Doordat uiteindelijk Real Madrid-verdediger Fábio Coentrão niet kon worden vastgelegd en United-manager Moyes geen beschikking heeft over een alternatief achter Evra (bij vertrek van Büttner), staat de verhuurperiode van Büttner op losse schroeven. In Turkije is de transfermarkt geopend tot 6 september, waardoor een verhuurperiode nog gerealiseerd kan worden.

'Onvoorstelbaar', aldus zaakwaarnemer Aleksandar Bursac. 'Dat Coentrão niet op tijd is vastgelegd, en of dat nou een fout van Real of United is, boeit niet. Wij hebben de bevestiging gekregen voor een verhuur. Alex wil niet per se garantie op speeltijd, maar hij wil ook niet een heel seizoen op de bank zitten.'

'Onder Sir Alex Ferguson (dit jaar gestopt als manager van United, red.) was Büttner de coming man. Hij begon steeds meer wedstrijden te spelen en kreeg op de training vertrouwen. Dat gevoel van vertrouwen is er nu niet.'

Vorig jaar speelde Büttner zestien wedstrijden (alle competities) voor United, waarin hij vijf keer werd uitgeroepen tot Man of the Match. 'Hij heeft dus laten zien dat hij het niveau van de Premier League aankan', vervolgt Bursac.

In de Premier League was de linksback in vijf optredens twee keer trefzeker. 'En dat is ook bij andere clubs niet onopgemerkt gebleven. Als Büttner het niet redt bij United omdat hij iemand voor zich heeft, heeft hij wel bewezen het niveau van de Premier League aan te kunnen.' (Joost Hofman)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen