Verhoeven baalt van Utrecht, Derijck denkt aan Rode Duivels

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Verhoeven baalt van Utrecht, Derijck denkt aan Rode Duivels

• In alle stadions klonk het massaal 'PIZZA' als Jeroen Verhoeven als doelman van FC Volendam, Ajax of FC Utrecht een uittrap nam. De immer stevig gebouwde doelman, inmiddels gestopt, kon er zelf wel om lachen. Dat blijkt ook wel uit onderstaande tweet.

'Op dit moment is dat heel moeilijk. Maar als het goed blijft gaan met mezelf en de club mag je zoiets nooit uitsluiten. Anderzijds moet je vaststellen dat er heel veel talent is bij de Rode Duivels. Het mag duidelijk zijn dat er een pak concurrentie is.'
Timothy Derijck gold de afgelopen seizoenen niet als sterkhouder bij ADO Den Haag, maar is in zijn vaderland België bij Zulte-Waregem helemaal opgeleefd. De verdediger annex middenvelder durft zelfs voorzichtig te denken aan de Belgische nationale ploeg. (Omroep West)

• Hoewel Ajax en Wim Jonk gebrouilleerd uit elkaar gingen, is men in Amsterdam Jonks vijftigste verjaardag niet vergeten.

• Deze Noorse commentatoren waren op z'n zachtst gezegd verrast toen San Marino de gelijkmaker scoorde tegen hun land. Gelukkig voor hen won Noorwegen nog wel met 4-1.

'Zet nog maar eens een oude VHS-band op uit de tijd van Van Hanegem en Cruijff. Het lijkt wel of je naar een herhaling zit te kijken, je schrikt van het tempo. Het laatste dat ik wil doen is hun prestaties tenietdoen, maar tegenwoordig wordt er zo veel meer van spelers verlangd.'
• FC Utrecht-trainer Erik ten Hag had op een supportersavond een duidelijke boodschap aan fans die terugverlangen naar het verleden. (AD)

'Ik denk niet dat jouw eerste bijbaantje krantenbezorger was, want voor tien uur kom jij je bed niet uit.'
Jan-Arie van der Heijdens kennis van Michiel Kramer wordt getest en vice versa.

FC Volendam heeft besloten om niet meer uitsluitend over voetbal te twitteren.

'Ik ben 31 jaar tijdens het volgende EK, ik zou graag nog eens voor die titel willen gaan. Maar misschien stop ik spontaan in Rusland in 2018. Maar dat zou alleen kunnen gebeuren wanneer we onze titel met succes hebben verdedigd.'
Jerome Boateng, defensieleider van het Duitse elftal, wil op het hoogtepunt stoppen. (Sport Bild)

Kevin McHugh had zich een ander eind van zijn carrière voorgesteld. De Ier in dienst van de Ierse Eredivisionist Finn Harps verloor zijn vinger toen hij over een omheining heen sprong en zijn trouwring bleef haken. Toen hij op de grond stond, besefte de 36-jarige aanvaller dat hij een vinger kwijt was. Doordat hij na dit seizoen sowieso wilde stoppen, heeft hij besloten om zijn kicksen al aan de wilgen te hangen. (BBC)

Ivoorkust-verdediger Serge Aurier komt weliswaar vaak slecht in het nieuws en ook tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mali (3-1 winst) maakte hij een gebaar van een opengesneden keel richting het publiek, maar de speler van Paris Saint-Germain liet zich eerder tijdens de wedstrijd van zijn beste kant zien. Sterker nog, hij voorkwam dat Mali-speler Moussa Doumbia zijn tong inslikte door hem op tijd op zijn zij te leggen. 'Moussa dreigde zijn leven te verliezen', zei de Malinese bondscoach Alain Giresse na afloop. 'Auriers actie was magnifiek.' (BBC)

'Dit is nog maar het begin, Manchester United kan nog steeds kampioen worden'
José Mourinho heeft in ieder geval één clubicoon aan zijn zijde. Oud-speler Eric Cantona breekt een lans voor de Portugese manager, die na zeven wedstrijden pas dertien punten heeft verzameld met Manchester United. 'Mourinho is een succesvolle trainer bij een succesvolle club, die dit jaar succesvolle spelers heeft. Maar de Premier League is een extreem lastige competitie, vol met goede teams en goede trainers zoals Pep Guardiola.' (Publico)

• Maar de vraag is hoelang Guardiola nog werkzaam is in Engeland. Als we Sergio Agüero moeten geloven, wil de Spaanse manager van Manchester City maar al te graag bondscoach van Argentinië worden. 'Ze bellen me niet, maar als ze me bellen zou ik graag de nationale ploeg van Argentinië leiden', zou Guardiola volgens de Argentijnse spits hebben gezegd. Agüero bevestigde ook dat Guardiola het draadloze internet bij de club heeft afgesloten.

'Misschien verlies ik soms even de controle, maar dat gebeurt alleen wanneer ik voel dat een tegenstander mij bewust pijn wil doen. Ik heb niets tegen tackles, maar wanneer ik besef dat zijn enige bedoeling is om mij uit de wedstrijd te krijgen, dan bied ik weerstand.'
• Bayern München-aanvaller Franck Ribéry verdedigt zich tegen de kritiek dat hij een gemene speler zou zijn. (Sport Bild)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.