Verheijen is politieke spelletjes Wales zat en stapt op

Raymond Verheijen stopt na een jaar met zijn werkzaamheden bij de nationale ploeg van Wales. De Nederlander informeerde de bond vandaag dat hij ontslag neemt.

Verheijen is politieke spelletjes Wales zat en stapt op

'Eerder op de dag heb ik de bond van Wales geïnformeerd dat ik ontslag neem', twittert Verheijen. 'Ik heb genoeg van hun politieke en destructieve spelletjes. Een zeer droevige dag.'

Verheijen zou komende woensdag, 29 februari, met Osian Roberts de zeggenschap hebben over de nationale ploeg van Wales tijdens het oefenduel met Costa Rica. Dat duel wordt ter nagedachtenis aan de overleden bondscoach Gary Speed gespeeld.

Na dat duel zou hij zich weer moeten schikken in zijn rol als assistent, terwijl hij zichzelf zag als de meest geschikte kandidaat om Gary Speed op te volgen. De bond van Wales had andere plannen en koos voor Chris Coleman als nieuwe bondscoach.

Coleman wilde door met Verheijen als assistent, maar de Nederlander heeft nu zelf de samenwerking voortijdig beëindigd. Het vertrek komt niet heel verrassend. Via twitter uitte Verheijen al zijn onvrede over het feit dat teammanager Adrian Davies geen uitnodiging kreeg voor de Gary Speed-memorial.

Ook was hij verrast dat hij van journalisten moest horen dat hij op de bank zou zitten bij de wedstrijd Wales-Costa Rica. 'Niemand van de bond heeft mij geïnformeerd', twitterde Verheijen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's