Verhaegh: 'Eigenlijk is dit niet te bevatten'

FC Augsburg heeft zich tot onbegrip van Paul Verhaegh de kaas van het brood laten eten. De aanvoerder kon er met zijn hoofd niet bij.

'Het is eigenlijk niet te bevatten dat we de zege zo weggeven', zei Verhaegh na het 3-3 gelijkspel tegen Bayer Leverkusen, dat tot een half uur voor tijd nog tegen een 3-0 achterstand aankeek.

'Na de 3-0 hebben we de wedstrijd compleet uit handen gegeven en ons alleen nog in de defensie laten drukken', analyseerde de rechtsback, die met een onfortuinlijk eigen doelpunt in de 82ste minuut de 3-2 op zijn naam kreeg. 'En dan moeten we in blessuretijd nog de gelijkmaker incasseren. Ik heb er geen woorden voor.'

Gouweleeuw was de schlemiel bij FC Augsburg. De verdediger, in de winterstop overgekomen van AZ, keerde in de slotseconden met de hand een poging van Admir Mehmedi. Het bleek uitstel van executie. Gouweleeuw moest zijn actie bekopen met een rode kaart en een strafschop, die door Hakan Calhanoglu werd benut.