Verhaegh blijft in de race om Champions League-ticket

FC Augsburg blijft zich in de Bundesliga mengen in de strijd om de Europese tickets. Waar de club van Paul Verhaegh 2014 al afsloot met een zege op een concurrent, versloeg het nu 1899 Hoffenheim (3-1).

Augsburg bevestigde in de eerste wedstrijd na de winterstop de sterke thuisvorm. Tegenover nederlagen tegen Borussia Dortmund (2-3) en Bayern München (0-4) staan liefst zeven thuiszeges, waarvan de laatste zondagavond in de sneeuw tot stand kwam tegen Hoffenheim.

Halil Altintop bracht Augsburg na 38 minuten aan de leiding met een kopbal, op aangeven van Bayern-huurling Pierre-Emil Højbjerg. Vier minuten daarna scoorde Tobias Werner uit een vrije trap. Een snelle tegentreffer van Roberto Firmino vlak voor rust maakte het nog spannend. Pas in de slotminuut zorgde Raúl Bobadilla voor de definitieve beslissing.

Omdat Augsburg op 20 december ook al van Borussia Mönchengladbach won, doen Verhaegh en zijn ploeggenoten niet onder voor de gevestigde Duitse subtop. De ploeg van trainer Markus Weinzierl vergrootte de voorsprong op nummer zeven Hoffenheim niet alleen tot vier punten, maar achterhaalde ook Gladbach en Schalke 04. De drie clubs staan met dertig punten gedeeld derde, één punt boven Bayer Leverkusen.