Verhaegh blij met debuut in degelijke defensie Oranje

Bruno Martins Indi en Paul Verhaegh kijken tevreden terug op de oefenwedstrijd bij Portugal. Woensdagavond werd het in Faro 1-1 en viel vooral op dat Oranje lang degelijk verdedigde, terwijl de achterhoede nog wel eens kritiek krijgt.

Voor Verhaegh was het zijn debuut in Oranje. Het duel duurde voor hem tot twee minuten na rust, toen Ricardo van Rhijn hem kwam aflossen. 'Ik denk dat ik redelijk positief kan terugkijken op mijn eerste wedstrijd', aldus de rechtsback op de KNVB-website. 'Het is jammer dat ik wat hamstringklachten had. Daarom hebben we geen risico genomen. Ik ging er vlak na rust pas uit, omdat Ricardo dan meer tijd had om zich op te warmen.'

'Ik had aanvallend veel ruimte, omdat Ronaldo niet zo graag meeverdedigt', vervolgt de verdediger van FC Augsburg, die zich niet verwonderde over het niveau. 'In de Bundesliga speel je ook wedstrijden die een bepaald niveau vereisen. Na drie jaar ben ik dat niveau wel gewend. Je krijgt dan sterke tegenstanders tegenover je. Portugal is niet anders. Het is een sterk land.'

Verhaegh hoopt dat zijn debuutduel navolging krijgt. 'Natuurlijk smaakt het naar meer. Maar ik moet prestaties blijven leveren bij mijn club in de Bundesliga. Zover als het WK denk ik nog niet. Echt niet.'

Martins Indi
'Eigenlijk hadden we moeten winnen. Maar 1-1 bij Portugal is wel een goed resultaat', zo luidt de analyse van Bruno Martins Indi. 'We spelen elke pot om te winnen. Ook hier. Het is jammer dat die bal van richting werd veranderd bij die goal', doelt de Feyenoorder op de late gelijkmaker van Cristiano Ronaldo, met wie Indi het tijdens de wedstrijd aan de stok had.

'Hoe het is om tegen hem te spelen? Gewoon normaal. Ach, de scheidsrechter beslist. Soms raakte ik hem, soms niet. We hebben weinig weggegeven deze avond. Dat verdient wel een compliment', besluit Indi.