Verhaegh al de 32ste debutant onder Van Gaal bij Oranje

Paul Verhaegh is de 32ste Oranje-debutant onder het bewind van bondscoach Louis van Gaal. De rechtsback van FC Augsburg startte in de basis tijdens de vriendschappelijke interland in en tegen Portugal.

Verhaegh al de 32ste debutant onder Van Gaal bij Oranje

In zijn eerste periode als bondscoach - tussen 2000 en 2001 slaagde Van Gaal er met Oranje niet in om plaatsing voor het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan af te dwingen - mochten liefst veertien spelers voor het eerst aantreden in het Nederlands elftal. Bij aanvang van zijn tweede tijdperk liet Van Gaal in augustus 2012 direct Ricardo van Rhijn, Stefan de Vrij, Nick Viergever, Bruno Martins Indi en Adam Maher debuteren. Zij kregen nog navolging van twaalf anderen.

Tijdens de oefenwedstrijd bij Indonesië op 7 juni 2013 (0-3) hadden Jasper Cillessen, Miquel Nelom, Dwight Tiendalli en Jens Toornstra voor het eerst speeltijd in Oranje. Daardoor liep het aantal debutanten onder leiding van Van Gaal op naar 31, Verhaegh is tegen Portugal de 32ste nieuwkomer in het Nederlands elftal. Hij is daarmee de 735ste international in de geschiedenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen