Verguisde Barton zit schorsing verder uit bij Marseille

Joey Barton (29) heeft gekregen wat hij wilde. Het enfant terrible verkast voor een jaar op huurbasis naar Olympique Marseille en laat Queens Park Rangers achter zich. Kameroens international Stéphane M'Bia bewandelt de omgekeerde weg en tekent voor twee jaar op Loftus Road.

Verguisde Barton zit schorsing verder uit bij Marseille

Barton zit momenteel een langdurige schorsing uit vanwege zijn wangedrag in de slotwedstrijd van het vorige seizoen. Toen kreeg de Engelse middenvelder rood in het kampioensduel van Manchester City, waarna hij voor liefst twaalf duels geschorst werd. Daarop mocht hij, tot zijn eigen onvrede, zijn spullen inleveren bij de Engelse club.

'Mijn hart ligt al in het Vélodrome', twitterde Barton onlangs nog. Vrijdag kreeg hij zijn zin. De Fransen nemen hem tijdelijk over.

Het debuut van Barton laat nog wel even op zich wachten, aangezien de Franse voetbalbond de nog negen duels tellende schorsing overneemt. Wel kan Barton op 20 september in het Europa League-duel met het Fenerbahçe van Dirk Kuijt zijn eerste minuten maken.

M'Bia is bij QPR de twaalfde (!) versterking. De verdediger annex middenvelder moet bij zijn hyperambitieuze werkgever de tijd van onderin bungelen in de Premier League doen vergeten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's