Vergeten voetballer Diaby klaar voor rentree

Reacties

Kent u Abou Diaby nog? Donderdagavond maakt de man van glas waarschijnlijk zijn eerste wedstrijdminuten in zeventien maanden, namens Olympique Marseille.

Vergeten voetballer Diaby klaar voor rentree

'Diaby behoort tot de wedstrijdselectie. Hij heeft met de groep meegetraind en voelt zich er klaar voor. Ik hoop dat dit zijn zelfvertrouwen goed doet. Hij is erg lang uit de roulatie geweest, dus ik weet dat hij de druk voelt, maar dat is nergens voor nodig', aldus Marseille-trainer Míchel in een vooruitblik op het bekerduel met derdeklasser Trélissac van 21.00 uur.

Diaby speelde zijn laatste wedstrijd zeventien maanden geleden, op 23 september 2014. Dat was het duel Arsenal - Southampton. De middenvelder stond van 2006 tot afgelopen zomer onder contract bij Arsenal. Door een aaneenschakeling van blessureleed, ontstaan door een zware overtreding van Sunderland-verdediger Dan Smith, speelde hij sinds het begin van het seizoen 2011/12 tot en met nu slechts zestien competitieduels.

Arsenal liet de kwetsbare Diaby afgelopen zomer vertrekken, waarna hij bij Marseille een contract tot 2017 kreeg. De inmiddels 29-jarige middenvelder speelde zestien interlands. Zijn laatste optreden namens Les Bleus dateert van 2012.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.