Vergeefse truc Burnley tegen slingerworp Delap

Voor het thuisduel met Stoke City had Burnley de reclameborden in Turf Moor een stuk dichter op het veld gezet. Op die manier probeerden The Clarets het voor Rory Delap onmogelijk te maken zijn befaamde slingerworp uit te voeren. De maatregel bleek tevergeefs.

Vergeefse truc Burnley tegen slingerworp Delap

Stoke City had dit seizoen al negen keer gescoord na een verre inworp van Delap. Burnley wilde een dergelijk scenario voorkomen en dacht slim te zijn door de aanlooproute voor de 33-jarige middenvelder drastisch in te korten met het verschuiven van de reclameborden. Maar Delap was slimmer.

In plaats van de aanloop voor aanvang van zijn slingerworp loodrecht op de zijlijn uit te voeren, maakte hij snelheid door evenwijdig aan de kalklijn te gaan rennen. Ook op die manier zorgde Delap met zijn inworpen voor doelgevaar. Het leverde Stoke zelfs een doelpunt op: Mamady Sidibe kopte door en Tuncay Sanli scoorde.

'Toen we het stadion betraden, zagen we meteen dat ze met de reclameborden hadden geschoven', vertelde Stoke-manager Tony Pulis na afloop van het duel, dat eindigde in 1-1. 'Ze moeten doen wat ze niet laten kunnen. Het maakt mij niet uit hoe we scoren. De inworp van Rory is een extra wapen. Hij heeft een uitstekende gooitechniek omdat hij ook aan speerwerpen heeft gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen