Verenigde Staten zetten Klinsmann na vijf jaar op straat

Reacties

Jürgen Klinsmann is maandag ontslagen als bondscoach van de Verenigde Staten. De Duitser stond sinds juli 2011 aan het roer bij de nationale ploeg en was tevens technisch directeur van de bond.

Verenigde Staten zetten Klinsmann na vijf jaar op straat

De Verenigde Staten verloren vorige week woensdag met 4-0 van Costa Rica en staan na twee wedstrijden puntloos onderaan in de WK-kwalificatiegroep van de CONCACAF. Dat is voor de Amerikaanse voetbalbond nu reden om afscheid te nemen van Klinsmann, die in het persbericht overigens niets dan lof krijgt van bondsvoorzitter Sunil Gulati.

'Vandaag hebben we de moeilijke beslissing genomen om afscheid te nemen van Jürgen Klinsmann. Hij heeft ons naar historische overwinningen geleid. Iedereen weet nog hoe wij de groep des doods overleefden tijdens het WK 2014 en de laatste zestien bereikten. Hij heeft iedereen binnen het Amerikaanse voetbal uitgedaagd om op nieuwe manieren na te denken. Wij zullen nog vele jaren profiteren van zijn werk, maar nu is het tijd om een andere richting te kiezen.'

De bond rept met geen woord over de opvolging van Klinsmann, maar de 65-jarige Bruce Arena zou de belangrijkste kandidaat zijn. De Amerikaan was eerder al acht jaar bondscoach van de USA. 'Wij hebben nog steeds vertrouwen in het bereiken van het WK 2018. Omdat de volgende kwalificatiewedstrijd pas eind maart op het programma staan, hebben we meer dan voldoende tijd om de focus terug te kijken en het juiste pad te kiezen voor het team', besluit Gulati.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.