Verdediger Riether verkast van Wolfsburg naar Köln

Sascha Riether (28, foto) wordt de eerste zomerversterking van 1. FC Köln. De verdediger van VfL Wolfsburg is dinsdagavond na lang dubben akkoord gegaan met een overgang. De verwachting is dat beide clubs spoedig overeenstemming bereiken over de transfersom van naar verluidt twee à tweeëneenhalf miljoen euro.

Verdediger Riether verkast van Wolfsburg naar Köln

Vooral technisch directeur Volker Finke heeft zich in Keulen ingezet voor de komst van Riether met wie hij tussen 2002 en 2007 al samenwerkte bij SC Freiburg.

Met de overgang valt opnieuw een belangrijke schakel weg uit het kampioenselftal van Die Wölfe uit het seizoen 2008/09. Riether was een van de grote Duitse talenten in de formatie van trainer Felix Magath en groeide nadien zelfs uit tot international. In 2010 kwam hij twee keer uit voor de Duitse nationale ploeg.

Zijn positie in Wolfsburg voor het nieuwe seizoen kwam onder druk te staan nadat Magath het team recent versterkte met onder anderen Hasan Salihamidzic, die na een verblijf bij Juventus weer terugkeert in de Bundesliga, terwijl er inmiddels ook een akkoord is met Christian Träsch (VfB Stuttgart).

Intussen worden de geruchten steeds heviger dat VfL Wolfsburg in Tim Wiese zijn nieuwe doelman ziet. De sluitpost van Werder Bremen en viervoudig international moet de plaats innemen van Diego Benaglio. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's