Verdediger Mexés goud waard voor Franse haantjes

Hoewel bondscoach Laurent Blanc vooraf nog hoog opgaf over tegenstander Luxemburg, wonnen de Fransen wel op bezoek bij het Groothertogdom: 0-2.

Verdediger Mexés goud waard voor Franse haantjes

Frankrijk was gewaarschuwd, zo stelde Blanc, aangezien het nietige Luxemburg onlangs een oefenwedstrijd won van Slovenië. De Fransen hadden het aanvankelijk lastig tegen de stugge thuisploeg. De openingstreffer liet een half uur op zich wachten.

Samir Nasri stelde de opgekomen verdediger Philippe Mexès met een goede voorzet in staat de openingstreffer tegen de touwen te koppen: 0-1. Het doelpunt werkte niet bepaald bevrijdend voor de Fransen. De bezoekers slaagden er lange tijd niet in opnieuw een gat te vinden in de hechte verdediging van Luxemburg.

Twintig minuten voor tijd maakten De Haantjes de bevrijdende, maar niet onverdiende, tweede treffer. Deze keer stond Mexés met een lange bal op Franck Ribéry - de buitenspeler speelde voor het eerst sinds het WK weer in de nationale ploeg - aan de basis. Ribéry zag zijn strakke voorzet vanaf links bij Yoann Gourcuff terechtkomen, de aanvaller van Lyon schoof 0-2 binnen. Kort voor tijd hielp Karim Benzema nog dé kans op 0-3 om zeep.

Frankrijk was koploper in groep D en bleef dat na de winst, terwijl Luxemburg na vijf wedstrijden nog altijd wacht op het eerste doelpunt. Voor de bijgewerkte stand in de EK-kwalificatiereeks klik hier. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's