Verdediger Altheer in Venlo herenigd met trainer Lokhoff

VVV-Venlo heeft vrijdag op de clubwebsite bekend gemaakt dat Helmond Sport-verdediger Jeffrey Altheer komende zomer de overstap naar De Koel maakt. Altheer tekent in Venlo een contract voor drie jaar, mits hij de medische keuring goed doorstaat.

Verdediger Altheer in Venlo herenigd met trainer Lokhoff

Altheer kwam dit seizoen tot twintig duels bij Helmond Sport. De Rotterdammer kwam in de zomer van 2009 over van Excelsior, waar hij in twee seizoenen 52 duels speelde. In Helmond kwam hij in drie jaargangen Jupiler League vervolgens tot zestig wedstrijden en zes doelpunten.

Technisch directeur Wim Dusseldorp licht de transfer op de clubwebsite toe. 'Altheer is een oude bekende van trainer Ton Lokhoff uit hun gezamenlijke periode bij Excelsior. Hij is een multi-functionele speler die graag in een controlerende rol speelt. Hij kan centraal in de verdediging en centraal op het middenveld goed uit de voeten.'

Opmerkelijk is dat Helmond Sport als nummer vier van de Jupiler League nog in de race is voor promotie naar de Eredivisie. Zondag verdedigt het een 1-0 voorsprong uit bij FC Eindhoven. Mocht Helmond Sport daarin slagen en VVV thuis van SC Cambuur winnen, dan komt Altheer mogelijk uit tegen zijn toekomstige club in de finale van de play-offs om promotie en degradatie.

Eerder werd al bekend dat ook Guus Joppen, ploeggenoot van Altheer in Helmond, deze zomer de overstap maakt naar VVV. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's