Verdachte Jens Janse vrijgepleit van omkoping

Reacties

De naam van Jens Janse lijkt gezuiverd te worden. De in verband met matchfixing genoemde Nederlander is vrijgepleit door de hoofdpersoon in de omkoopzaak, de inmiddels afgetreden Catania-president Antonio Pulvirenti.

Verdachte Jens Janse vrijgepleit van omkoping

De Italiaanse justitie verdenkt Ternana-speler Janse ervan zich te hebben laten omkopen voor het duel met Catania (2-0). Pulvirenti heeft echter verklaard dat er rond de wedstrijd tegen Ternana geen vuil spel gespeeld is. 'Er zijn maar twee wedstrijden die we gekocht hebben', aldus de openhartige Pulvirenti. 'Dat zijn de duels met Varese en Trapani.'

Daarmee komt Pulvirenti terug op zijn eerdere uitspraken, waarin hij toegaf dat hij vijf wedstrijden - waaronder die tegen Ternana - had gekocht om Catania voor degradatie uit de Serie B te behoeden. Hoewel het volgens Pulvirenti nu slechts om twee duels gaat, hangt zowel hem als Catania een zware straf boven het hoofd. De Siciliaanse club wordt waarschijnlijk teruggezet naar het derde of vierde niveau.

De kans is overigens groot dat Janse volgend seizoen nog steeds actief is bij Ternana. De ex-speler van Willem II en NAC Breda is met de Serie B-club dicht bij een akkoord over een contractverlenging, laat hij weten aan VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.