Verbolgen Figo haalt keihard uit naar FIFA

Reacties

Luis Figo laat weinig heel van het verkiezingsproces voor het voorzitterschap van de FIFA. 'Ik weiger nog langer mee te werken aan deze voorstelling', verklaarde hij nadat hij zich terugtrok als presidentskandidaat.

Verbolgen Figo haalt keihard uit naar FIFA

Figo is verbolgen over het feit dat zittend voorzitter Sepp Blatter niet in debat wilde gaan met de andere kandidaten, van wie alleen Ali Bin Al-Hussein nog overgebleven is doordat Michael van Praag zich eerder vandaag al terugtrok.

'Dit verkiezingsproces is allesbehalve een verkiezing. Dit is een volksstemming om de absolute macht van één man te onderschrijven. Daar werk ik niet langer aan mee', aldus de ex-voetballer van Barcelona en Real Madrid.

'Wat er op 29 mei in Zürich gaat gebeuren heeft niets met een normale verkiezing te maken', vervolgt Figo. 'Bij de verkiezing staat een ding vast: het voetbal zal als verliezer uit de bus komen. Daarom heb ik mijn beslissing genomen. Ik ben geen kandidaat voor hetgeen dat anderen de verkiezing voor het voorzitterschap van de FIFA noemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.