media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Verbolgen Ajax wil snel om tafel met KNVB over Bazoer

Verbolgen Ajax wil snel om tafel met KNVB over Bazoer

Ajax wil op korte termijn in gesprek met de KNVB over de situatie van Riechedly Bazoer (16). Het steekt de Amsterdamse club dat de jeugdinternational tot het eind van dit seizoen niet meer geselecteerd zal worden voor vertegenwoordigende jeugdelftallen.

Ajax vernam het standpunt van de voetbalbond via een artikel in Voetbal International van deze week. Bazoer stapte vorige maand over van PSV naar Ajax en mag volgens de KNVB-reglementen geen competitiewedstrijden spelen voor zijn nieuwe club. 'Per definitie kan hij dan ook niet in aanmerking komen voor Oranje', zei Mohammed Allach, technisch manager van de bond.

Wim Jonk is verbolgen over de gang van zaken. 'Riechedly heeft bewust voor Ajax gekozen', zegt het hoofd jeugdopleiding van de Amsterdammers. 'Dat is ook niet zo gek als je naar de perspectieven van jeugdspelers kijkt. Neem alleen al de basisopstellingen van Ajax en PSV in het onderlinge duel van vorige week. Ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg, PSV nul.'

'Bij ons ziet Riechedly meer kansen en ontwikkelingsmogelijkheden', vervolgt Jonk. 'Naast zijn trainingen bij Jong Ajax en het eerste elftal volgt hij ook nog een individueel traject. Bovendien organiseren we oefenwedstrijden waarin hij ritme op kan doen. In onze ogen kan Riechedly op basis daarvan gewoon voor Oranje Onder-17 spelen. Het is in het belang van het Nederlands voetbal dat dit soort talenten zich optimaal kan ontwikkelen. Het zou goed zijn als we met de KNVB een dergelijke situatie kunnen creëren.' (Simon Zwartkruis)Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.


Laatste nieuws