Verbeeks VfL Bochum buigt voor jarige Robben

Reacties

Gertjan Verbeek kan trots zijn op het geboden verzet van zijn ploeg, maar tegen Bayern München met de jarige Arjen Robben in een hoofdrol was VfL Bochum niet opgewassen (1-5).

Verbeeks VfL Bochum buigt voor jarige Robben

Voor beide ploegen was het oefenduel in het uitverkochte Ruhrstadion de laatste test voor de herstart van de competitie in Duitsland van volgende week. Zowel Bochum als Bayern kan met vertrouwen vooruitkijken naar de tweede seizoenhelft van de (Tweede) Bundesliga.

Robben bewees daarbij op zijn 31ste verjaardag eens te meer zijn waarde voor Bayern. De Oranje-international tekende niet alleen voor de gelijkmaker na een fraaie combinatie met Thomas Müller maar was ook verantwoordelijk voor de assist voor de 1-2 van Dante.

Mede dankzij de bijdrages van Robben had Bayern nog voor rust orde op zaken gesteld in het oefenduel, dat voor VfB Bochum goed was begonnen door een treffer van Danny Latza. De ploeg van Verbeek stapte uiteindelijk van het veld met een 5-1 nederlaag. Naast de treffers van invallers Mario Götze en Sebastiaan Rode deed ook Robben van zich spreken. Met zijn linkervoet schoot hij de bal van 22 meter in de kruising.

'Het was een belangrijke en intensieve wedstrijd. Ik geloof dat we tevreden kunnen zijn', was de eerste reactie van Robben na afloop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.