Verbeek verwondert zich over RKC, Avdic moet afhaken

AZ-trainer Gertjan Verbeek is verrast door het goede spel van zijn aanstaande opponent RKC Waalwijk. De Alkmaarders moeten zaterdagavond in Waalwijk de 3-2 zege op Ajax een goed vervolg geven.

Verbeek verwondert zich over RKC, Avdic moet afhaken

'Ik ben verwonderd over hoe het bij RKC Waalwijk gaat', stelt Verbeek op de clubwebsite. 'Erwin Koeman heeft pas laat een representatieve selectie bij elkaar gekregen. Nu komt tot uiting dat het nog niet helemaal in orde is, zei hij. Bij blessures of schorsingen komen ze namelijk in de problemen. Erwin heeft een heel smalle selectie. Ze hebben zich goed versterkt. Na twee duels staan ze knap op vier punten, met heel acceptabel voetbal.'

Wie zaterdag in ieder geval niet van de partij is, is Denny Avdic. Direct bij zijn eerste groepstraining moest hij alweer afhaken met een liesblessure. Verbeek: 'De training was niet dusdanig zwaar. Het was zijn eerste groepstraining na zo'n drie maanden, dus wellicht wilde hij zich te geforceerd bewijzen. Het is nu afwachten hoe lang deze blessure hem langs de kant houdt. Om in aanmerking te komen voor een plaats bij de eerste selectie heeft hij zeker drie of vier weken volledige training en wedstrijdminuten bij de beloften nodig.'

Dirk Marcellis ontbreekt zaterdag ook, terwijl Maarten Martens ondanks een gekneusde voet die hem enkele dagen parten speelde wel bij de wedstrijdselectie zit. De voorbereiding van Verbeek werd -net als van verschillende collega's- verstoord door de nodige interlandperikelen. De coach van de Alkmaarders sprak hier al eerder zijn onvrede over uit en herhaalt zijn mening nog maar eens.

'Ik heb daardoor niet tactisch kunnen trainen. Aron Jóhannsson en vooral Markus Henriksen hadden een slecht reisschema. Die jongens hebben na hun interland zo'n drie uur kunnen slapen. Daar moeten we als club scherper in worden, dat wij het reisschema gaan bepalen. Dat is mogelijk volgens de FIFA-regels.' De aftrap bij RKC-AZ is zaterdag in Waalwijk om 19.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen