Verbeek pleit voor uitbreiding Eredivisie naar 22 clubs

Reacties

Gertjan Verbeek gaat tegen de stroming in en hoopt op een uitbreiding van het aantal ploegen in de Eredivisie. De trainer denkt dat met name de spelers daarvan zouden profiteren.

Verbeek pleit voor uitbreiding Eredivisie naar 22 clubs

De recente ontwikkelingen rond Oranje onderstrepen het nog maar eens: het Nederlands voetbal is een ernstig zieke patiënt. Als verlichting wordt nu gestudeerd en gediscussieerd over een nieuwe competitie-opzet. De verwachte uitkomst – inkrimping van de Eredivisie naar zestien clubs – is tegen het zere been van Gertjan Verbeek.

'We zijn in Nederland alleen maar aan het pamperen en dat doen we wéér als we onze belangrijkste voetbalcompetitie gaan verkleinen’, aldus de tegenwoordige trainer van VfL Bochum. Verbeek komt daarom met een opvallend tegengeluid: hij pleit voor een uitbreiding van de Eredivisie, het liefst naar 22 clubs. 'Meer wedstrijden betekent meer inhoud en een hogere weerbaarheid voor de spelers.'

In de nieuwe VI en op VI PRO legt de oud-trainer van SC Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord en AZ verder uit waarom wij ons als voetbalnatie zeker niet moeten spiegelen aan België, gaat hij in op het gebrek aan kennis bij de KNVB en legt hij uit waarom de politiek zich meer moet inspannen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.