Verbeek op non-actief, Nürnberg hoopt op schokeffect

Reacties

1. FC Nürnberg heeft zojuist bekendgemaakt dat trainer Gertjan Verbeek en zijn assistent Raymond Libregts op non-actief zijn gezet. Roger Prinzen, de coach van de beloften, is de tijdelijke vervanger van Verbeek. De nummer zeventien van de Bundesliga hoopt op een schokeffect.

Verbeek op non-actief, Nürnberg hoopt op schokeffect

Dinsdag liet technisch directeur Martin Bader al weten dat hij het voortijdige vertrek van Verbeek mogelijk als enige oplossing zag in de strijd tegen degradatie. Na een sterke periode vlak na de winterstop verloor de in oktober aangestelde oefenmeester acht van de negen laatste competitieduels. Met een zeventiende plaats als resultaat wordt degradatie daardoor meer en meer onafwendbaar.

Bader stelde gisteren al dat Verbeek met zijn karakter en vakmanschap weliswaar een positieve indruk heeft achtergelaten, maar dat hij wellicht niet de juiste man is om Der Club tijdens de laatste drie speelronden voor degradatie te behoeden: 'We kunnen nu niet gewoon verder gaan op dezelfde weg, aangezien we onder de rode streep zijn afgegleden', zo luidden de, zeker achteraf gezien, onheilspellende woorden van Bader.

Schokeffect
Een dag later blijkt dus inderdaad dat Verbeek, zoals Nürnberg het op de eigen website noemt, met betaald verlof is gestuurd. 'Die beslissing was zeker niet gemakkelijk', verklaart Bader. 'Gertjan is altijd zeer zorgvuldig te werk gegaan, maar op dit moment heeft handhaving de allerhoogste prioriteit.' Alles wijst erop dat Bader daarbij op een schokeffect hoopt. 'We zijn ervan overtuigd dat we met dit besluit nog één keer iets teweeg kunnen brengen.'

Voor Prinzen, de man die voor die ommekeer moet gaan zorgen, is het dit seizoen niet de eerste keer dat hij de leiding krijgt in Nürnberg. In oktober ging hij - na het ontslag van Michael Wiesinger en Armin Reutershahn - Verbeek nog voor als interim. Bader: 'Roger kent de selectie goed en heeft bewezen dat hij in lastige situaties snel kan handelen. Hij is een positieve trainer, die zijn taak erg realistisch maar tegelijkertijd met het nodige optimisme tegemoet treedt.'

Ontsnapping
En dat zal nodig zijn ook. Met alleen wedstrijden tegen 1. FSV Mainz 05, Hannover 96 en Schalke 04 nog voor de boeg lijkt een ontsnapping via de nacompetitie het hoogst haalbare. Nummer vijftien VfB Stuttgart, waar Huub Stevens tussentijds werd aangesteld, heeft vijf punten meer. Nummer zestien Hamburger SV, dat nu afstevent op de barragewedstrijden en waar eerder dit seizoen Bert van Marwijk al moest opstappen, heeft echter maar één punt meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.