Verbeek: 'Niet onmogelijk om Bayern te verslaan'

Reacties

Gertjan Verbeek treedt woensdagavond met zijn VfL Bochum in de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal aan tegen grootmacht Bayern München. Een zware opgave, maar Verbeek ziet kansen.

Verbeek: 'Niet onmogelijk om Bayern te verslaan'

De 53-jarige Nederlander beseft dat het een hele zware wedstrijd wordt tegen de koploper van de Bundesliga. 'Bayern heeft altijd een antwoord. Ze spelen gevarieerd positiespel en zijn voorin zeer gevaarlijk', weet de voormalig trainer van SC Heerenveen, Feyenoord, Heracles Almelo en AZ. 'We zijn dus gedwongen om goed te verdedingen', concludeert Verbeek tijdens de persconferentie. In januari 2015 speelden Bayern en Bochum een oefenduel tegen elkaar, toen werd het 5-1 in het voordeel van de club uit München.

'We hebben een plan en dat is niet veel anders dan normaal. We willen naast verdedigen ook aanvallen tegen Bayern', aldus Verbeek. 'Hoffenheim speelde goed tegen Bayern en Bayer Leverkusen wist een gelijkspel te behalen. Je ziet dat als je veel strijd levert er best iets te halen valt', blikt hij vooruit op het treffen.

Pep Guardiola had eerder mooie woorden over voor Verbeek: 'Hij laat zijn ploeg intensief spelen, dat is zeer interessant. De ploeg weerspiegelt het karakter van de trainer.'

Woensdagavond om 20.30 uur spelen de ploegen tegen elkaar voor een plek in de halve finale van het toernooi om de DFB-Pokal. Bochum heeft in ieder geval goede ervaringen met ploegen uit München. In de vorige ronde werd 1860 München met 0-2 verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.