Verbeek meteen aan de slag als trainer/coach Nürnberg

Gertjan Verbeek (51) wordt dinsdagmiddag om 13.00 uur gepresenteerd als nieuwe trainer/coach van 1. FC Nürnberg. De onlangs bij AZ ontslagen Deventenaar is bij de huidige nummer zestien van de Duitse Bundesliga de opvolger van Michael Wiesinger, die twee weken terug moest opstappen vanwege teleurstellende resultaten.

Verbeek meteen aan de slag als trainer/coach Nürnberg

Voor Verbeek is FC Nürnberg de eerste buitenlandse werkgever in zijn trainersloopbaan. Voordat hij in 2009 de leiding kreeg over AZ was hij als al hoofdtrainer al werkzaam bij Heracles Almelo (2001-04), SC Heerenveen (2004-08), Feyenoord (2008-09) en nogmaals Heracles (2009-10). In Alkmaar pakte hij afgelopen seizoen zijn eerste prijs met het winnen van de KNVB-beker.

Verbeek tekent in Neurenberg naar verluidt een contract tot medio 2016. Afgelopen zomer probeerde de Beierse club al tevergeefs om Huub Stevens (nu PAOK Saloniki) vast te leggen als trainer. De afgelopen weken waren ook de Oostenrijkse bondscoach Marcel Koller en Nederlander René Meulensteen (technisch directeur bij Qatar) in beeld.

Zestiende
Verbeek wordt de zestiende Nederlandse trainer die in de Bundesliga aan de slag gaat. Momenteel zijn ook Jos Luhukay (Hertha BSC) en Bert van Marwijk (Hamburger SV) actief in de hoogste afdeling van Duitsland. Jan Notermans was in 1972 als coach van Arminia Bielefeld de eerste. Arie Haan ging Verbeek in 1990-91 voor als (Hollandse) trainer van 1. FC Nürnberg.

Vrijdagavond zit Verbeek voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe club. In de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart moet Nürnberg op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Tot dusver speelde Der Club liefst zes keer gelijk, tegenover drie nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen