Verbeek met Bochum maatje te klein voor Bayern en Robben

Reacties

Bayern München heeft zich als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de DFB-Pokal. De ploeg van basisspeler Arjen Robben won op bezoek bij het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek: 0-3.

Verbeek met Bochum maatje te klein voor Bayern en Robben

Verbeek, met Bochum vijfde in de Tweede Bundesliga, kende tot vanavond een perfecte bekercampagne. In de duels met FSV Salmrohr (0-5), 1. FC Kaiserslautern (1-0) en 1860 München (0-2) was steeds zonder een doelpunt te incasseren gewonnen.

In het duel met de Duitse koploper hield de ploeg van Verbeek, die Simon Terodde in de openingsfase een enorme kans zag missen, het tot de 37ste minuut vol om de nul te houden. Toen legde Thomas Müller de bal neer voor Robert Lewandowski, die uiterst precies mikte en de bal via de binnenkant van de paal in het net zag gaan. Het was voor de Pool alweer zijn 28ste officiële goal van het seizoen. Voor dat aantal had hij slechts dertig duels nodig.

Arjen Robben ziet hoe de 0-1 van Robert Lewandowski tot stand komt. De Nederlander dribbelde zo nu en dan als vanouds en maakte uiteindelijk de wedstrijd vol.
Arjen Robben ziet hoe de 0-1 van Robert Lewandowski tot stand komt. De Nederlander dribbelde zo nu en dan als vanouds en maakte uiteindelijk de wedstrijd vol.

Direct na het openingsdoelpunt leek Bayern al de nekslag uit te delen. Arjen Robben werd lomp omver gewerkt door Jan Simunek, die werd bestraft met een strafschop én een rode kaart. Normaliter is een strafschop wel besteed aan Müller, maar de Duitser faalde en zag de bal via keeper Manuel Riemann en de lat over gaan.

Zo moest de formatie van Verbeek na rust met een man minder een achterstand zien goed te maken. Die stunt zat er geen moment in. Bayern had met een man meer de touwtjes in handen, maar het duurde een kwartier voordat de beslissing viel. Robben raakte de bal immers in zeer kansrijke positie helemaal verkeerd. Uiteindelijk stond de Nederlander wel aan de basis van de 0-2. Hij lanceerde Müller, die Thiago in staat stelde voor de beslissing te zorgen. Vervolgens zag Verbeek hoe onder anderen Müller en Douglas Costa nalieten de score nog hoger te laten uitvallen. In de slotminuut werd het alsnog 0-3. Robben liet Lewandowski nog een tweede goal meepikken.

Door de winst is Bayern nog steeds in de race voor de dubbel, terwijl de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Pep Guardiola in de achtste finale van de Champions League Juventus treft. In de strijd om de DFB-Pokal zijn alleen Werder Bremen, Borussia Dortmund en Hertha BSC nog over als tegenstrevers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.