Verbeek: 'Mäenpää is zeker een optie voor ons'

Niki Mäenpää traint inmiddels twee weken mee bij AZ. De clubloze keeper maakt daarbij een uitstekende indruk en maakt zelf kans op een contract voor het restant van het seizoen.

Verbeek: 'Mäenpää is zeker een optie voor ons'

'Hij doet het prima en is fit', vertelt coach Gertjan Verbeek aan Voetbal International. 'Doordat we Joey Didulica niet voor de winterstop terug verwachten is het zeker een optie voor ons om hem een contract voor de rest van het seizoen aan te bieden.'

Mäenpää stond vorig jaar onder de lat bij Willem II en maakte daar geen fantastische indruk, waardoor hij gepasseerd werd ten faveure van Davino Verhulst en Vladan Kujovic. Eerder stond de 26-jarige Fin onder de lat bij FC Den Bosch.

Een ander opvallend gezicht op de AZ-training is Leon Vlemmings. Daar moet echter niets achter gezocht worden. 'Ik heb met Leon prima gewerkt bij Feyenoord. Hij zit nu in een sabbatical en wil her en der eens rondkijken. En als hij ergens opmerkingen over heeft, dan moet hij die vooral maken', legt Verbeek uit over de aanwezigheid van de oefenmeester die in Rotterdam actief was als assistent maar mocht vertrekken toen Mario Been eenmaal was weggestemd.

Slecht nieuws kreeg Verbeek over Ruud Boymans. De aanvaller moest woensdag geblesseerd afhaken tijdens de training. Twijfelgevallen Jozy Altidore en Brett Holman zijn echter wel beschikbaar voor het Europa League-duel met Malmö FF van donderdag. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's