Verbazing in Engeland: tackle op de bal levert tweede gele kaart op

Reacties

Nuno Espírito Santo maakt deze zaterdag zijn debuut als hoofdtrainer van Nottingham Forest en zag dat zijn ploeg al na ruim twintig minuten met tien man kwam te staan tegen AFC Bournemouth. Over de tweede gele kaart die Willy Boly ontving is in Engeland behoorlijk wat te doen.

Verbazing in Engeland: tackle op de bal levert tweede gele kaart op
© Viaplay
Nottingham Forest
Nottingham Forest
2 - 3
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Boly werd al in de vijfde minuut op de bon geslingerd en ontving een ruim kwartier hierna zijn tweede gele kaart. Hij zette een harde sliding in, waarbij duidelijk te zien was dat hij de bal wegwerkte. Hierna kwam Boly met zijn voet op de enkel van tegenstander Adam Smith terecht.

Smith kermde het uit van de pijn en het spel werd stilgelegd door scheidsrechter Robert Jones. Tot ontsteltenis van Boly toverde de arbiter opnieuw een gele kaart tevoorschijn, gevolgd door een rode. De VAR mocht niet ingrijpen, omdat er eerst een gele kaart was gegeven. 

De beelden van de 'overtreding' worden massaal gedeeld door X, waar het officiële account van Specsavers (een Britse optiek- en audicienketen) reageerde met de tekst 'We zijn onderweg'. De verbazing over het feit dat Jones Boly heeft weggestuurd is groot bij voetbalminnend Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.