Verbazing bij Anderlecht-talent na staking: 'Bekertje bier op het veld? Past bij de sfeer'

Reacties

Wedstrijden die stilgelegd worden omdat supporters bekertjes (al dan niet met inhoud) op het veld gooien: in Nederland zijn we eraan gewend geraakt, in België gebeurt het minder vaak. Maar donderdag was het ook bij Union-Anderlecht raak. Zeno Debast van Anderlecht begreep maar weinig van de staking.

Verbazing bij Anderlecht-talent na staking: 'Bekertje bier op het veld? Past bij de sfeer'
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Nooit eerder verloor Anderlecht acht keer op rij van dezelfde club. Donderdag werd er wat dat betreft geschiedenis geschreven door Union Sint-Gillis, dat de Belgische recordkampioen uit het toernooi om de Croky Cup wipte. Dat deed pijn bij de meegereisde Anderlecht-fans, die bij een 2-0 achterstand constant bekers bier naar de spelers van Union wierpen. Vooral keeper Anthony Moris werd drijfnat.

Scheidsrechter Lothar D'Hondt besloot de wedstrijd uiteindelijk maar stil te leggen. Aanvoerder Jan Vertonghen was zichtbaar woedend op de eigen supporters en probeerde ze tijdens de staking tot bedaren te brengen. Zijn ploeggenoot Debast wilde het allemaal niet te groot maken.

© Pro Shots

'Ik begrijp hun frustraties', zei de jonge Anderlecht-verdediger tegen Het Nieuwsblad over de meegereisde fans. 'Maar dit is voetbal. Als ik mijn persoonlijke mening mag geven, vind ik dat een bekertje bier op veld geen probleem is. Zolang de keeper maar niet geraakt wordt, natuurlijk. Dit past bij de sfeer. Maar goed, de beslissing werd van bovenaf genomen en daar mogen wij niet over oordelen.'

Theo Leoni ging met Vertonghen mee, in de poging de verhitte achterban te sussen. 'Wat ik tegen de supporters gezegd heb? Dat wij allemaal hetzelfde willen. Ik weet dat ze gefrustreerd zijn. Maar dat zijn wij ook. Ik ken mezelf: deze nacht blijft deze verliespartij door mijn hoofd malen. Ik kan hier niet van slapen. Wij hebben een hele staf die dag en nacht met Anderlecht bezig is. Dat moeten ze ook beseffen.'

Anderlecht kwam in blessuretijd nog wel terug tot 2-1, maar kon een historische nederlaag niet voorkomen. Zondag staan Union en Anderlecht opnieuw tegenover elkaar: dan in de competitie. Union is de koploper van de Pro League, Anderlecht de nummer twee.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.