Verbazend Ajax komt tegen Inter lucht tekort

Gezien alle personele zorgen had Danny Blind geen al te hoge verwachtingen. Zijn onervaren ploeg verbaasde in de eerste helft vriend en vijand. Maar Internazionale verliet de Arena tevreden (2-2).

Na twintig minuten moest het Amsterdamse thuispubliek van verwondering in de ogen hebben gewreven. Ajax, stroef draaiend in de Eredivisie, leidde in de Champions League tegen het hoger aangeschreven Inter met 2-0. En die voorsprong was ook nog eens volledig terecht. Want Ajax speelde fris van de lever en met vertrouwen, terwijl Inter plichtmatig en schijnbaar doelloos over het veld bewoog.

Klaas-Jan Huntelaar zette Ajax na ruim een kwartier op het goede spoor. De Champions League-debutant liet met een heerlijke kopbal Inter-keeper Francesco Toldo kansloos. Niet veel later was het de beurt aan Mauro Rosales, die het doorzetten van Urby Emanuelson beloonde met de 2-0. Dat Ajax het geluk aan z'n zijde had, werd nog eens bevestigd in de blessuretijd van de eerste helft. Na een fout van Maarten Stekelenburg kopte eerst Julio Ricardo Cruz en daarna ook nog eens Iván Cordoba op de lat. Dat engeltje op de Ajax-lat was net na rust verdwenen, toen Dejan Stankovic via het been van John Heitinga de 2-1 maakte.

Ajax verteerde de snelle tegenvaller vrij goed. Maar een beloning voor de puike eerste helft in de vorm van een zege zat er niet in voor de Amsterdammers, die steeds meer op hun tandvlees kwamen te spelen. In de slotfase profiteerde Inter van deze vermoeidheid, in de persoon van Cruz: 2-2.