Verbannen Russische bond overweegt verhuizing van UEFA naar Azië

Reacties

De Russische bond (RFS) overweegt om de UEFA te verlaten en zich aan te sluiten bij de Aziatische bond AFC. De Russische nationale ploegen en clubteams zijn sinds de start van de oorlog in Oekraïne door de FIFA en UEFA geschorst.

Verbannen Russische bond overweegt verhuizing van UEFA naar Azië
© Pro Shots

Alexander Dyukov, de voorzitter van de Russische bond, bekijkt de mogelijkheden om te verhuizen naar de Aziatische bond. 'Een paar maanden geleden zei ik nog dat het voorbarig was om aan de Aziatische bond te denken, maar we moeten het nu overwegen', zei Dyukov tegen het Russische persbureau RIA.

In juli verwierp het CAS de beroepszaak van de Russische bond tegen het besluit van de FIFA en UEFA om Russische (landen)teams uit te sluiten van deelname aan (kwalificatie)toernooien. 'Ik heb nog niet met vertegenwoordigers uit Azië gesproken, want de UEFA ziet ons nog als onderdeel van de Europese familie. Het zou daarom ongepast zijn om achter hun rug om onderhandelingen aan te gaan', verklaarde Dyukov.

Het Rusland van bondscoach Valeri Karpin (foto) is vier jaar na het WK in eigen land niet actief op het mondiale eindtoernooi in Qatar. Dit kalenderjaar speelden de geschorste Russen alleen oefeninterlands tegen Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.