Verbannen El Hamdaoui serieuze optie voor Fiorentina

Fiorentina biedt mogelijk een oplossing voor de uitzichtloze positie van Ajacied Mounir El Hamdaoui. Maar de Italiaanse club kijkt ook naar Arsenal-spits Marouane Chamakh.

Verbannen El Hamdaoui serieuze optie voor Fiorentina

El Hamdaoui zit op een dood spoor bij Ajax, waar hij door trainer Frank de Boer naar de beloftes is verbannen. Fiorentina, dat eerder nul op het rekest kreeg van FC Twente-aanvaller Luuk de Jong, meldde zich vorige week officieel in Amsterdam.

Ook verspeelde de Marokkaan zijn plaats in de selectie van de nationale ploeg, waarbij bondscoach Erik Gerets liet weten geen spelers te kunnen oproepen zonder wedstrijdritme.

Een vertrek uit Amsterdam van El Hamdaoui wordt echter bemoeilijkt door enerzijds de persoonlijke eisen van de Marokkaan en anderzijds de transfersom die Ajax verlangt. Fiorentina bekijkt daarom ook andere opties.

De Italiaanse club houdt de situatie van Chamakh bij Arsenal scherp in de gaten. De Franse aanvaller komt bij The Gunners minder aan spelen toe dan gewenst. In de zoektocht naar een aanvaller staat daarnaast Amauri op het lijstje van Fiorentina. De Braziliaanse Italiaan vervult bij Juventus een reserverol. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's