Veltman start in defensie bij Ajax, knieklachten Babel

Joël Veltman start in de basis bij Ajax voor de wedstrijd tegen Vitesse. De verdediger vervangt de geschorste Ricardo van Rhijn.

Veltman start in defensie bij Ajax, knieklachten Babel

De 21-jarige Veltman heeft zich dit seizoen opgewerkt van Jong Ajax naar de A-kern. De van origine centrale verdediger moest het deze jaargang veelal met invalbeurten doen. Van zijn zes optredens dit seizoen kwam Veltman vijf keer binnen de lijnen als invaller.

Ryan Babel moet daarentegen de wedstrijd tegen Vitesse aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller van Ajax is net teruggekeerd van een schouderblessure, maar kampt nu met knieklachten. Tobias Sana neemt zijn plek in en start op de reservebank.

Bij Vitesse begint Mike Havenaar in de punt van de aanval. Jonathan Reis neemt de plek in van de op de Afrika Cup actieve Wilfried Bony als de man achter de diepe spits.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Kalas, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Van Ginkel, Reis, Janssen; Kakuta, Havenaar en Ibarra.

Opstelling Ajax: Vermeer, Alderweireld, Veltman, Moisander, Blind; Schöne, Poulsen, Eriksen; Boerrigter, De Jong en Fischer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen