Veltman keert in Warschau terug in Ajax-basis

Reacties

Trainer Frank de Boer houdt voor de Europa League-return tegen Legia Warschau in grote lijnen vast aan zijn Europese basiself. Alleen Joël Veltman keert terug.

Veltman keert in Warschau terug in Ajax-basis

Veltman maakte op 15 februari tegen FC Twente een kortstondige rentree in de basis na verlost te zijn van een bovenbeenblessure. Na zijn wissel halverwege de eerste helft bleef hij tegen Legia en Willem II aan de kant. Maar de verdediger is voldoende hersteld om in de return in Warschau wel acte de presence te geven.

De rentree van Veltman gaat ten koste Mike van der Hoorn, de enige verandering ten opzichte van de heenwedstrijd in Amsterdam. In vergelijking met het duel met Willem II (1-1) zijn er wel de nodige wijzigingen. Zo moeten Lasse Schöne, Daley Sinkgraven en Niklas Moisander op de bank beginnen.

Nicolai Boilesen keert terug als linksback, waardoor Nick Viergever centraal naast Veltman komt te staan in het hart van de Amsterdamse defensie.

Ajax verdedigt in Warschau een 1-0 voorsprong. Dat moet de Amsterdamse ploeg doen in een leeg stadion, aangezien Legia zonder publiek moet spelen als straf voor de ongeregeldheden met Poolse supporters tijdens het uitduel met Lokeren. 

Opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Serero; El Ghazi, Milik, Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.